Wat we doen

SDA-NOW activeert bedrijven, organisaties en overheden die verandering willen en hun Sustainable Development Goals (SDG’s) willen omzetten naar concrete acties. Noodzakelijk, actueel en urgent!

Wat we zien
Veel organisaties willen of moeten verduurzamen, maar weten niet hoe ze
verandering in hun organisatie kunnen implementeren en hun medewerkers daarbij kunnen betrekken. Ze willen wel actie ondernemen maar hebben niet de kennis, mensen, tools of tijd om dat daadkrachtig te realiseren. Resultaat: men komt niet tot concrete actie!

CSRD Wetgeving
De nieuwe Europese CSRD-wetgeving [Corporate Sustainability Reporting Directive] verplicht bedrijven vanaf 2024 te rapporteren over hun prestaties op milieu, sociaal en governance vlak. Ruim vier op de tien bedrijven in Europa heeft nog steeds geen beleid op het gebied van klimaat, duurzaamheid, sociaal- en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bijna net zoveel bedrijven zijn niet op de hoogte van de Europese CSRD-richtlijn die hen verplicht daar vanaf 2024 over te rapporteren. (Bron; Onderzoek Sdu door onderzoeksbureau Angi studio) Om hier tijdig aan te voldoen moeten bedrijven in actie komen!

SDG’s
Voor bedrijven, organisaties en overheden die zich de noodzaak tot verandering realiseren vormen de Sustainable Development Goals (SDG’s) een goed kompas; 17 ontwikkelingsdoelen en bijbehorende 169 targets, met armoedebestrijding, beter onderwijs en klimaatdoelen als actuele speerpunten. Noodzakelijk en urgent. Door landelijke en Europese regelgeving is implementatie van de SDG’s voor 2030 zeer actueel.

Activatie Platform
SDA-NOW is een activatie platform, community en inspirerend format met onder andere workshops, events, tentoonstelling, online storytelling, applied Game (The Hero’s Journey’), data research en analyse, volledig gericht op implementatie van de Sustainable Development Goals (SDG’s).

Het activeert deelnemers om concreet en persoonlijk een waardevolle bijdrage aan de SDG’s te leveren die leidt tot structurele verandering in gedrag en mentaliteit in de directe leef-, werk- en woonomgeving.

Door als bedrijf, organisatie of overheid deel te nemen aan de Sustainable Development Actions (SDA’s) worden de SDG’s zichtbaar en tastbaar. Raken medewerkers geïnformeerd en geïnspireerd. Worden doelen en (wettelijke) richtlijnen gerealiseerd.

Instrumenten en methodieken
Via de tools van het SDA-NOW platform wordt data gegenereerd. Daarmee kunnen organisaties hun doelen aanscherpen en andere richtingen inslaan. Een zich repeterend en activerend platform met beproefde elementen van Agile Marketing, Scrum, Design Thinking en beproefde Applied Game Mechanics. Door deelname en het delen van de inzichten en resultaten ontstaat gemeenschappelijk draagvlak en het is competitief en speels. Een natuurlijke en leuke manier van leren, waarbij je een serieus doel op een leuke manier bereikt.

Hero Center & Hackshield
SDA-NOW gebruikt de techniek, ervaring en de beproefde applied game mechanics van
Hero Center en het on-line activatieprogramma Hackshield. Winnaar van Best Applied Game Award tijdens The Dutch Game Awards 2022. Beide ontwikkeld door een van onze leden; Flavour.

HackShield is geadopteerd door tientallen gemeenten als o.a. Amsterdam, Rotterdam, landelijke politie, OM. Het is inmiddels gespeeld door meer dan 120.000 unieke jonge deelnemers (en hun ouders). Binnenkort wordt Hackshield ook internationaal geïntroduceerd.

Voor wie
Ons activatieplatform is speciaal voor management en werknemers van bedrijven, organisaties en overheden die actief willen mee-denken en mee-doen aan het concreet implementeren van de SDG doelen (agenda 2030).

Door concrete acties ontdekken we samen waar de kansen en mogelijkheden liggen en werken we aan innovatieve wendingen die de transitie naar een duurzame samenleving versnellen.

Werk mee aan het zichtbaar
en tastbaar maken van de SDG’s

BEL OF MAIL ONS!

Deel dit item