Over SDA NOW

SDA-NOW is het activatieplatform voor het inzetten van de Sustainable Development Goals in jouw organisatie.

SDA-NOW vertaalt jouw Sustainable Development Goals naar concrete duurzame acties. Door een doordacht implementatie-proces, slimme tools en activerend programma maken we mensen bewust, zetten we ze aan tot actie, realiseren ze doelen en creëren ze betekenisvolle en zichtbare impact.

Het actieplatform dat werkt!

Community

Zowel web based en fysiek met elkaar leren, ervaren en delen

On- en offline platform

Gebruik bestaande content , maak eigen content en deel.

Gamification

Doorloop ‘The Hero’s journey’ en ontvang feedback en actuele facts & figures

Workshops

Ontmoet elkaar, leer en werk samen aan het maken van duurzame impact.

Tentoonstelling en events

Geef je programma een kickstart met een openingsevent en bezoek aan de SDG tentoonstelling.

Door krachten te bundelen maken we het verschil. Ons activatieplatform inspireert en activeert en verbindt stakeholders.

Speciaal voor organisaties die hun medewerkers actief willen betrekken bij het waar-maken van de SDG’s: Bedrijven, Organisaties, Gemeenten, Dienstverleners, Overheden en Onderwijsorganisaties.

Concrete actie via een scala aan media en middelen. Website, workshops, SDG tentoonstelling, events, gamification (customer journey’s), online storytelling, SDG check, data research en -analyse en facts & figures. Wij bieden, begeleiding content en de backoffice zodat jij je kan richten op jouw organisatie, jouw mensen en de resultaten.

Samen werken we aan maatschappelijke verandering en impact. Concreet en hands-on aan de slag met de voor jouw relevante duurzame doelen.

Samen versnellen naar een duurzame samenleving. Sluit je aan en werk mee aan het  zichtbaar en tastbaar maken van de SDG’s. Hier en nu!

The Hero’s Journey is een ’30 day’s Quest’ die, op basis van gamification bestaat uit uitdagende online én offline opdrachten en is opgebouwd uit drie vaste onderdelen:

– Face the facts
Leer en toets jouw kennis over de SDG’s

– Ditch the habits
Verdiep in welke voor jou belangrijk zijn en neem actie!

– Spread the word
Neem actie en deel de resultaten

Programma voor gedragsverandering
In de The Hero’s Journey ontvangen de deelnemers via digitale kaarten de informatie en opdrachten van de Quests die ze spelen in relatie met de echte wereld. De opdrachten binnen een Quests bevatten onderdelen als dialoog, interviews, groepsformatie en interacties in de fysieke ruimte. Zo ontstaat inzicht en resultaat niet alleen binnen het digitale domein maar juist ook in de fysieke wereld, daar waar de echte verandering uiteindelijk plaats vindt. Door het spelen van de The hero’s Journey ontstaat niet alleen bewustzijn maar bovenal gedragsverandering m.b.t. de SDG’s.

Custom made
Jouw teams en medewerkers  werken in de vertrouwde vormgeving van jouw organisatie. We zetten daarvoor alle communicatie, media en middelen custom made om in jouw huisstijl en houden deze up-to-date.

Samen aan de slag in de workshops

Basics
Leer meer over de achtergronden van de SDG’s.

Think
Grensverleggend spoorzoeken naar welke doelen het beste aansluiten bij jullie organisatie.

Frame
Neem positie in en bepaal de concrete richting. Werk deze samen met ons uit in scenario’s.

Organize
Introductie van het Hero Center en de 30 days challenges. Maak een aantal challenges en ga er concreet mee aan de slag

Tentoonstelling met start- en slot event in Museon
In samenwerking met onze partner Museon-Omniversum in Den Haag, organiseren we op deze locatie start- en slot events met tevens een bezoek aan de permanente tentoonstelling ‘One Planet NOW!’ over de SDG’s.

Reizende tentoonstelling
Ook bieden we een reizende tentoonstelling over de SDG’s en een introductie van ons activatieprogramma SDA-NOW op jouw bedrijf of locatie naar keuze.

SDG gerelateerde data
SDA-NOW is als instrument inzetbaar om de strategie en processen van een bedrijf of organisatie te inspireren, stimuleren, optimaliseren en …. te bepalen. Breed gedragen omdat alle lagen binnen een organisatie de inhoud van de quests mede bepalen. Door deelname wordt specifieke SDG (of ESG) gerelateerde data gegenereerd zoals bijvoorbeeld informatie over prospects, klanten en/of financiële informatie die kan worden geanalyseerd en ingezet ter verbetering van de duurzaamheidsstrategie en/of een duurzame bedrijfsvoering.

Data research en analyse
Onze aanpak en ons advies naar jou baseren we mede op basis van data reseach en analyse. In de research fase d.m.v onze SDG Indicator Check. Tijdens The Hero’s Journey vanuit het online monitoren van de vorderingen en resultaten van de deelnemers.

Zou hou je als deelnemer zicht op:
– De stand van zaken
– De betrokkenheid van de deelnemers
– De acties
– De resultaten

De Sustainable Development Goals [SDG’s] zijn in 2015 door de Verenigde Naties vastgesteld als de nieuwe mondiale duurzame ontwikkelingsagenda voor 2030. Om deze globale doelen beter meetbaar te maken zijn ze uitwerkt in een lijst van 244 hele concrete indicatoren.

SDA-NOW heeft een tool ontwikkelt waarmee organisaties in kaart kunnen brengen hoe zij scoren op de SDG’s in het algemeen en op de indicatoren in het bijzonder: de SDG Indicator Check. Dit vraaggestuurde hulpmiddel geeft helderheid en laat zien waar de organisatie staat in het soms onoverzichtelijke landschap van de SDG’s.

Strategische en creatieve leer- en activatieprogramma’s waarmee jouw directie, teams
en medewerkers de relevante doelen ontdekken, onderzoeken, ervaren, beleven en…
direct in actie komen!

SDA-NOW is het activatieplatform met leer- en actieprogramma’s waarmee jij jouw Sustainable Development Goals concreet realiseert!

Deel dit item