Project omschrijving

Nu

Duurzaamondernemen.nl

Duurzaam of Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) worden in Nederland vaak als synoniemen gebruikt. Men verstaat hieronder zodanig ondernemen dat de aandacht voor milieu, sociaal-ethische en winst gebalanceerd is en afgestemd is op de verwachtingen van de stakeholders (belanghebbenden) van de onderneming. Engelstalige termen voor MVO zijn Corporate (Social) Responsibility (CSR) en Sustainability

Het platform duurzaamondernemen.nl richt zich op ondernemingen die haar activiteiten bewust richt op het toevoegen van waarde aan zowel People, Planet als Profit (3P’s), daarin steeds opnieuw een zorgvuldige balans zoekt, daarover op een actieve en transparante manier verantwoording aflegt en daarover met haar stakeholders een open dialoog voert.

Een van de thema’s waar duurzaamondernemen.nl aandacht aan besteedt zijn de Sustainable Develpment Goals. Bekijk deze via onderstaande link.

Bekijk hier

Beeld credits toevoegen

Nederland in cijfers 2021

Dit bewustzijn vertaalt zich echter niet altijd in duurzaam handelen. Vrouwen gedragen zich in het dagelijks leven duurzamer dan mannen. Ze doen vaker een trui aan bij kou (73 procent, tegen 64 procent van de mannen), nemen minder vaak de auto bij korte afstanden (30 procent tegen 24 procent) en dragen vaker tweedehandskleding (16 procent tegen 9 procent).

Deel dit item

gerelateerde berichten